LESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/typography.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/template.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/responsive.less
A- A A+

Logo ysb

banner-logo3

Pusat Hemodialisis Tunku Sarina , Alor Setar

hkulimYayasan Sultanah Bahiyah menubuhkan pusat ini pada tahun 2006  hasil usahasama dengan Yayasan EMKAY kerajaan negeri Kedah juga telah memainkan peranan yang penting di dalam projek ini di mana pihak kerajaan negeri telah membenarkan penggunaan tanah  kerajaan untuk tujuan projek Operasi rawatan dijalankan oleh syarikat yang dilantik iaitu Gedung Penawar Sdn Bhd yang mempunyai pengalaman yang luas di dalam perkhidmatan rawatan hemodialisis.

Yayasan Sultanah Bahiyah bertanggungjawab di dalam pengurusan keseluruhan pusat rawatan. Matlamat penubuhan pusat ini adalah untuk menyediakan kemudahan rawatan hemodialisis yang berkualiti kepada semua lapisan masyarakat dengan bayaran yang berdasarkan kemampuan pesakit selain persekitaran yang selesa dan mesra.

Pusat ini kini memberikan rawatan kepada 56 orang pesakit buah pinggang di sekitar daerah ALor Setar dengan kemudahan 13 buah mesin. Kebawah Duli Yang Maha Mulia Tuanku Sultan Kedah telah berkenan merasmikan dan menamakan pusat ini pada 25hb Mei 2009 yang lalu.

 

LESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/styles/style1.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/styles/style2.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/styles/style3.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/styles/style4.less