LESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/typography.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/template.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/responsive.less
A- A A+

Logo ysb

banner-logo3

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

TEKS UCAPAN
PENGERUSI JAWATANKUASA KEBAJIKAN YSB
YTM DATIN PADUKA DATO’ TUNKU HAJAH NAFISAH BT. ALMARHUM SULTAN BADLISHAH, DSDK., SMS.
SEMPENA MAJLIS PENYAMPAIAN SUMBANGAN PERAYAAN
TAHUN BARU CINA
3 FEBRUARI 2016
BISMILLAHIRAHMANIRRAHIM

ASSALAMUALAIKUM WARAH MATULLAHI WABARAKATUH DAN SALAM SEJAHTERA.MENGADAP PADUKA ANAKANDA YANG TERAMAT MULIA DATO’ SERI DIRAJA TAN SRI TUNKU PUTERI INTAN SAFINAZ BINTI TUANKU ABDUL HALIM MU’ADZAM SHAH
TUNKU PANGLIMA BESAR KEDAH
AHLI JEMAAH PEMANGKU SULTAN KEDAH
MERANGKAP PENGERUSI YAYASAN SULTANAH BAHIYAH

PADUKA BONDA BAGI PIHAK AHLI-AHLI LEMBAGA AMANAH DAN PENGURUSAN SERTA AHLI-AHLI JAWATANKUASA KEBAJIKAN YAYASAN SULTANAH BAHIYAH MENGUCAPKAN SETINGGI-TINGGI MENJUNJUNG KASIH DI ATAS LIMPAH PERKENAN PADUKA ANAKANDA YANG TERAMAT MULIA TUNKU PANGLIMA BESAR KEDAH KEBERANGKAT KE MAJLIS PENYAMPAIAN SUMBANGAN PERAYAAN TAHUN BARU CINA YANG AKAN DI SAMBUT PADA MINGGU HADAPAN.

SESUNGGUHNYA KEBERANGKATAN PADUKA ANAKANDA YANG TERAMAT MULIA TUNKU PANGLIMA BESAR KEDAH KE MAJLIS INI AMAT BERERTI KEPADA SEMUA JEMPUTAN DAN PENERIMA SUMBANGAN PADA HARI INI

YANG BERHORMAT
DATO’ DR. LEONG YONG KONG
AHLI MAJLIS MESYUARAT KERAJAAN NEGERI KEDAH

YANG BERBAHAGIA
TUAN HAJI ROHAIZAD BIN RASHID
WAKIL TUAN PEGAWAI DAERAH KOTA SETAR

YANG BERBAHAGIA DATO’ JAYA PAHLAWAN
DATO’ PADUKA SYED MANSOR BARAKBAH
AHLI LEMBAGA AMANAH YAYASAN SULTANAH BAHIYAH,

YANG BERBAHAGIA
DATIN WIRA HAJAH RAMIZAN BINTI IBRAHIM
AHLI LEMBAGA AMANAH YAYASAN SULTANAH BAHIYAH,

YANG BERBAHAGIA
DATO’ HAJI NASIR BIN MUSTAFA
AHLI LEMBAGA AMANAH YAYASAN SULTANAH BAHIYAH


YANG BERBAHAGIA
DATUK CHENG JOO AN
AHLI LEMBAGA AMANAH YAYASAN SULTANAH BAHIYAH

YANG BERBAHAGIA
ENCIK AMMAR BIN DATO’ SHAIKH MAHMOOD NA’IM
AHLI LEMBAGA AMANAH YAYASAN SULTANAH BAHIYAH

YANG BERBAHAGIA
TUAN MD. NOR BIN CHIK
PENGARAH KEBAJIKAN MASYARAKAT NEGERI KEDAH,


YANG BERBAHAGIA
PUAN MISBAH BINTI DATO’ HAJI ABDUL HAMID
PENGURUS BESAR YAYASAN SULTANAH BAHIYAH,

YANG BERBAHAGIA DATO’-DATO’, DATIN-DATIN, TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN HADIRIN SEKALIAN,

ALHAMDULLILAH, SYUKUR SAYA KE HADRAT ILAHI KERANA DENGAN IZIN DAN INAYAHNYA, MAKA KITA DAPAT BERKUMPUL PADA HARI INI UNTUK MENJAYAKAN MAJLIS SUMBANGAN PERAYAAN TAHUN BARU CINA 2016 ANJURAN YAYASAN SULTANAH BAHIYAH.

SAYA MENGUCAPKAN RIBUAN TERIMA KASIH KEPADA SEMUA YANG DAPAT MELUANGKAN MASA HADIR KE MAJLIS PADA TENGAH HARI YANG BERBAHAGIA INI.SEPERTI TUAN-TUAN SEDIA MAKLUM, YSB SATU SATUNYA NGO DI NEGERI KEDAH YANG MELAKSANAKAN PELBAGAI AKTIVITI DAN PROGRAM YANG MELIPUTI PELBAGAI ASPEK DAN PERINGKAT UMUR. DI BAWAH JAWATANKUASA KEBAJIKAN YSB MEMPERUNTUKKAN SEBANYAK RM400,000.00 SETAHUN BAGI MELAKSANAKAN TANGGUNGJAWABNYA KEPADA MASYARAKAT YANG MEMERLUKAN DI NEGERI KEDAH.

SETIAP TAHUN YSB MENERUSI JAWATANKUASA KEBAJIKAN TIDAK PERNAH KETINGGALAN DALAM MENGHULURKAN SUMBANGAN PADA SETIAP PERAYAAN UTAMA DI NEGERI KEDAH KHASNYA, HARI RAYA AIDILFITRI, DEEPAVALI, WESAK, KRISMAS DAN TAHUN BARU CINA. DI MANA PERUNTUKANNYA ADALAH SEBANYAK RM200,000.00 SETAHUN.


SELAIN ITU, JAWATANKUASA INI JUGA BERPERANAN MEMBERI DANA KEWANGAN KEPADA BADAN-BADAN BUKAN KERAJAAN (NGO) YANG BERDAFTAR DAN AKTIF DALAM MENJALANKAN KERJA-KERJA KEBAJIKAN DI NEGERI KEDAH INI. BANTUAN GERAN TAHUNAN BERJUMLAH RM80,000.00 ADALAH BAGI MENAMPUNG PERBELANJAAN TAHUNAN MEREKA DAN SEBAGAI TANDA SOKONGAN DARIPADA YSB.

JAWATANKUASA INI TURUT MENYEDIAKAN PERUNTUKAN SEBANYAK RM130,000.00 BAGI PERMOHONAN DIBAWAH RAWATAN PERUBATAN, BANTUAN ORGANISASI DAN SUMBANGAN IHSAN KEPADA INDIVIDU SERTA BANTUAN BENCANA TERMASUKLAH BANJIR, RIBUT DAN KEBAKARAN.

TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN SEKELIAN.

PADA HARI INI, YSB TELAH MENGENALPASTI SERAMAI 100 ORANG MASYARAKAT CINA YANG BERKELAYAKAN UNTUK MENERIMA SUMBANGAN DI MAJLIS INI DARI DAERAH KOTA SETAR, BALING, KULIM DAN BANDAR BAHARU. MEREKA INI TELAH DIKENALPASTI OLEH JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT NEGERI KEDAH, YANG BERBAHAGIA DATUK CHENG JOO AN, WAKIL MASYARAKAT CINA DAN JUGA DENGAN KERJASAMA AHLI-AHLI JAWATANKUASA KEBAJIKAN YSB.

SAYA BERHARAP DENGAN SUMBANGAN INI IANYA DAPAT MERINGANKAN BEBANAN MEREKA SEWAKTU MENYAMBUT PERAYAAN TAHUN BARU CINA INI YANG AKAN DISAMBUT PADA 8 FEBRUARI 2016. SEMOGA IANYA JUGA AKAN MEMBERI KECERIAAN DAN KEGEMBIRAAN BUAT MEREKA.

SEMOGA TAHUN BARU 2016 IAITU TAHUN MONYET DAPAT MEMBAWA SINAR YANG BERMAKNA DALAM KEHIDUPAN DAN YSB TERUS MELAKAR KEGEMILANGAN SEBAGAI SALAH SEBUAH BADAN NGO YANG DISEGANI DI NEGERI KEDAH DARUL AMAN

HADIRIN YANG DIHORMATI SEKELIAN,

PERISTIWA 13 MEI 1969, ADALAH SATU TITIK HITAM DALAM SEJARAH NEGARA KITA. PERTELAGAHAN KAUM MENJADI PENGAJARAN DAN TITIK TOLAK KEPADA NEGARA UNTUK BANGUN SEMULA. DENGAN ITU, KITA DAPAT MELIHAT SEHINGGA HARI INI BERBAGAI-BAGAI PROGRAM PERPADUAN TELAH DILAKSANAKAN TERUTAMA DI SEKOLAH-SEKOLAH DALAM MENDIDIK GENERASI YANG CINTAKAN PERPADUAN DAN KEAMANAN. KITA HARUS MENGEKALKAN KEAMANAN AGAR TIDAK BERLAKU PERISTIWA YANG TIDAK DI INGINI SEPERTI DI MANA RAKYAT YANG TIDAK BERDOSA MATI AKIBAT PEPERANGAN.

TUAN-TUAN DAN PUAN-PUAN SEKALIAN.

SEBELUM SAYA MENGAKHIRI UCAPAN, SAYA INGIN MENGUCAPKAN TERIMA KASIH KEPADA JABATAN KEBAJIKAN MASYARAKAT NEGERI KEDAH SERTA AHLI-AHLI JAWATANKUASA KEBAJIKAN YSB YANG SENTIASA MEMBERI KERJASAMA DAN SOKONGAN DARI SEGI MASA, TENAGA DAN BUAH FIKIRAN UNTUK MEMBANTU MISI YSB.

TIDAK KETINGGALAN, JUTAAN TERIMA KASIH KEPADA PARA PENYUMBANG DAN PENDERMA YANG BEGITU PRIHATIN KEPADA TANGGUNGJAWAB SOSIAL MEREKA. TANPA SOKONGAN MEREKA, YSB TIDAK MAMPU MENGERAKKAN JENTERANYA BAGI MEMBERI KHIDMAT KEPADA MASYARAKAT.SETERUSNYA SAYA SERTA AHLI LEMBAGA AMANAH YAYASAN SULTANAH BAHIYAH MENDOAKAN AGAR SERI PADUKA BAGINDA YANG DIPERTUAN AGONG DAN SERI PADUKA BAGINDA RAJA PERMAISURI AGONG DI KURNIAKAN KESEJATERAAN KESIHATAN DAN MEMERINTAH SINGGAH SANA TAHTA NEGARA.

AKHIR KATA , SAYA BAGI PIHAK AHLI LEMBAGA AMANAH YSB MENGUCAPKAN “KONG HEE FATT CHOY” KEPADA SEMUA MASYARAKAT CINA DI NEGERI KEDAH INI.

SEKIAN, WABILLAHI TAUFIK WAL HIDAYAH, WASALAMU ALAIKUM WARAH MATULLAHI WABARAKATUH.
 

LESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/styles/style1.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/styles/style2.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/styles/style3.lessLESS ERROR : load error: failed to find /home/ysborgmy/public_html/y3/templates/tx_finnix/less/styles/style4.less